8/11/09

leceh la ada 2 passport

gambar hiasan.
Syok sebab roti sausage kat Jepun selalu teringin tapi tak boleh makan.

Pagi tadi ikut mama setelkan urusan pejabat(saman & cukai pintu, bank dll). Mama sengaja ambil cuti dah 2 hari. Kalau kerja memang tak sempatlah nak uruskan semua ni. Paling penat bab nak cari parking. Memang susah la kat tengah pekan Alor Setar nak cari tempat letak kereta. Perancang bandar tak pun orang yang lukis pelan bodoh. Buat pejabat kerajaan besar-besar belas-belas tingkat, parking lot kat sekeliling bangunan tu ja, mana nak cukup?. Bodoh. Tak mesra alam. Penat aku nak berjalan jauh nak ke situ sini. Lepas setel hal mama, terus ambil passport yang kena renew. Yang ni pun agak leceh sebab from now on aku kena pakai 2 passport. Passport lama kena pakai sebab ada visa lagi dalam tu. Lain pulak dengan Yana, procedur kat alor Setar ni tak payah ambil gambar on the spot, bawak 2 keping gambar passport ja Yana. ha ha. Tak perlu nak nampak-nampak dahi luas. hihi.


Lepas balik dari imegresen, terus mama bawak makan di restoran nasi campur. Sedap boleh tahan. Petai(feveret), sambal belacan, ulam(feveret jugakk), pajeri nenas, gulai ikan kering & kerabu. Ha ha tamak gila(aku amik serba sikit la). Oh tak lupa jugak 1st time boleh makan ikan keli sebab aku terambik ikan tu. Nasib baik boleh makan. On da way balik, singgah beli MANGGIS. Satu-satunya buah yang aku teringin nak makan. Buah lain tu macam so-so ja, makan pun tak apa tak makan pun tak apa.

manggeh, bukan manggis tau.

one-piece : J-honey
skinny pants : antgauge
shoes : Bonia
handbag : f-kolme rematched

close-up for my new shoes collection. i'm loving it!

5 comments:

eye*da said...

Hye dart!~

I had linked yours. Sangat suka kasut bonia merah kamu. CanteQ sangat.

wallpapersdeco said...

hi have a nice day! interested to do wallcoverings for your house, room, shop or office? feel free to visit my blog! tq...

mat mimpi said...

aku pon baru tau ang ada blog, ingatkan ang ada blog yg hang meniaga ja.

amir5656 said...

weh gerai nasi cmpur mana tu?ang jgn bgtau aku pumpong sudah la..huhu teringin gila beb..

dartdadada said...

bukan pumpong la...hg suka pi makan situ ka?

 

Blog Template by YummyLolly.com