8/26/09

tips "super beauty"

Teringin nak jadi macam miss emily?

Bukan aku yang bagi tips ni, aku dapat dari Australian consultant yang consult Miss Universe Japan, Miyasaka Emily. Kononnya, sejak consultant ni consult miss miss Japanese universes sekalian, mostly masuk final(media Jepun memang patriotik). Betapa hebatnya super beauty tips makcik ni. Nak jadi cantik macam miss universe? Alahai boleh ka....Makcik tu cakap sesiapa pun boleh jadi cantik, nak cantik mestilah dari dalam. Pemakanan yang "cantik" boleh membuatkan kita jelita. Betul jugak, and i really believe in that sebab aku rasa mama cantik sebab banyak makan suplement products ha ha. Satu lagi, tak perlulah nak senaman teruk-teruk(kata makcik tu), hanya jaga pemakanan dan kurangkan stress sambil senaman ringan(malas la tu). Kalau muka stress tak boleh jelita. haha.

1. Senaman ringan kurangkan stress
- Hula Hooping
- Jogging atas trampoline
- Baring sambil lekatkan kaki di dinding(ish susahnya nak express dengan perkataan)
(Boleh selaraskan perjalanan darah)
(semua exercise boleh dilakukan selama 10~20 min sekali)

2. Suplement drinks
- Spirulina
- 青汁 (pro-greens) + apple juice
- ザクロ(pomegranate) juice

3. Super beauty breakfast ha ha. (美女は白い物食べない-beautiful women don't eat white things)
-Avocado
-olive oil
-rye bread (jangan makan roti putih, sebab dah hilang nutrition)
Bakar rye bread, lenyek avocado dan sapu atas roti, tuang olive oil dan makan!

4. Super beauty chirashi sushi (orang jepun suka sangat sushi)
- Tumis paprika dengan carrot yang dipotong dadu dengan olive oil.
- Masak unpolished rice-contains a lot of vitamin B(sekali lagi jangan makan beras putih) dan gaul dengan cuka(cara buat sushi)
- Gaulkan nasi dengan bahan tumis tadi bersama-sama mini tomato, raw slice salmon, avocado, almond(contains vit E yang bagus untuk awet muda), ガリ(pickle ginger-selalu dimakan bersama sushi), dan daun perilla.

Ok dan boleh jadi cantik macam miss emily. (Oh i wish, buat tak sampai seminit dah sakit pinggang)

6 comments:

mat mimpi said...

hahahaha.gambaq tu lawak weh.ang praktik kan gak noo.cun cun

dartdadada said...

hahahhahhahahha.lenguh2.sekian.

haniekunie said...

haha.. roti dgn avokado tu mcam.. tak best jek..

::beauty is really a pain::

hahaha..

dartdadada said...

ya ure rite.....;)

idakuxlehmasuk said...

aaa nih musti tgk enari-kun sapuraisu ari rabu nih kan
hahaha

dartdadada said...

pandai pun!

 

Blog Template by YummyLolly.com