12/31/09

macam tak percaya

macam tak pecaya bila bukak tv, semua orang pun cakap dalam bahasa jepun with no subtitles, aku faham.

macam tak percaya bila tengok j-dorama, tanpa subtitles juga aku faham.

macam tak pecaya bila sesat jalan, boleh selamber tanya orang di sekeliling sehingga dapat sampai ke destinasi.

macam tak percaya bila dengar lagu j-pop bolehh faham maksud.

macam tak percaya aku belajar selama 5 tahun ni dalam bahasa jepun.

macam tak percaya jugak aku terpaksa menulis, membaca buku teks dalam bahasa jepun.

macam tak percaya aku dah present fyp, tulis thesis semua dalam bahasa jepun.

macam tak percaya orang di sekeliling adalah orang jepun!

macam tak percaya bila ada orang jepun telefon, boleh pulak balas.

dan macam tak percaya kadang-kadang aku mimpi dalam bahasa jepun.

macam tak percaya boleh menguasai bahasa asing yang aku hanya belajar sejak umur 18 tahun!

macam tak percaya aku dah LAMA sangat kat sini!arghhh nak balik!

9 comments:

Zarpeno said...

kalau gitu aku kena pi dok London la baru buleh ckp english. dh 22 taun blajaq tak reti2 lg.

untungnya hg

shep said...

for what it's worth, muka hang pun mcm jepun so orang xculture shock sgt bila tgk hang cakap jepun kot haha

Hafizah said...

lucky2 u dart. aku dpt apa..english ja..at least hang dpt ckp 3 languages. and congrats on surviving the 5-yr ordeal!

dartdadada said...

hummmmm tu la...still mcm tak caya gk....huhu

Mahya Diyana Ibrahim said...

kan mama dah cakap, kalau buat apa pun, ikut pilihan kita, dan kita suka apa yang kita buat, dan kita buat sungguh-sungguh, dengan izin Allah kita dapat yang terbaik seperti tidak percaya. Syukur,I am very proud of you., I love u.

dartdadada said...

ni adik ka mama ni musykil2 hehe

dartdadada said...

ni adik ka mama ni musykil2 hehe

mat mimpi said...

syabas dart! terharu aku baca.kawen jgn lupa ajak aku na

dartdadada said...

hehhehe ok aku tak lupa aih!

 

Blog Template by YummyLolly.com