1/24/10

nasi ayam day


Faiz dok request nasi ayam tak abis-abis kat aku, so semalam aku pun kerahkan semua tenaga-tenaga yang ada untuk tolong aku buat nasi ayam special Pak Brahim's. Aku pun taktau kenapa aku glemer dengan nasi ayam ni. Dart ni memang similar dengan nasi ayam. ha ha. Busuk ayam kot. Resipi Aan mintak dari dulu, tapi tak reti nak kasi sebab aku main campak ja aan oi! Anyway, semalam zaza, faiz yang paling rajin tolong untuk misi nasi ayam. Faiz lepas ni kalau teringin nak makan nasi ayam dia tak payah request kat aku sebab aku dah turunkan semua ajaran buat nasi ayam tu kat dia. Aku dah malas nak layan request2 kau lagi hahhaha.

Ayam 2 ekor licin!

5 pot nasi habis licin juga.
Alhamdulliah, semoga rezeki kami murah-murah belaka.

Mungkin muka aku nampak seperti nasi ayam sebab dulu aku pernah mengajar kelas "Mari memasak nasi ayam" kepada orang Jepun. Berlatih tak mau mau. ha ha. Dulu kalau nak masak nasi ayam kena tengok resipi. Sekarang main campak-campak ja aku pun dah tatau dah. Akibat selalu sangat buat "partey" di rumah sanbongi. Sekali makan berbelas tetamu yang datangnya. Kena pulak time aku kena masak. Nak tak nak kena la belajar masak untuk ramai orang. Untung sapa kawin dengan penduduk sanbongi, sebab kami ni memang masak tahap main campak-campak aja haha yo yo o poyo.



Ni lah kelas "Mari belajar masak nasi ayam besama Darto" yang aku sebutkan tadi.
Semua orang balik dengan baju busuk bau bunga cengkih serta bunga lawang dan juga kulit kayu manis.

6 comments:

an hamzah said...

dah scroll ke bawah dgn harapan ade...ehhh???mane resepi??

dartdadada said...

ok ok aku akan kaji semula. resipi untuk 2 ekor ayam. 5 pot nasi!

::izyan sho:: said...

haha!

bace blog dart..teringat2 cara dart cakap.

weyhh..tgh dgr instrumental tau..teringat pptj pls!!

2 thn weyh roomate! gile!!! x penah tauuuuuuuuuuuuuuu!!

yatiituu said...

bising a dart hahahahahah.

aiko kato said...

sila muat turun recipe anda di sini..i nak!!!

dartdadada said...

ok. i will hahahha

 

Blog Template by YummyLolly.com