2/15/10

oh my LUIH VITTON!

Ni apa kes dok oh my oh my ni. ha ha. Ni semua cerita Pisau Cukur punya pasal. Oh gedik gil sekor-sekor tapi ok la..suka...kinda simple. Cuma obvious sangat scene cruise tipu hehe. Sambungan cerita semalam...lepas balik dari tengok bunga rogol, sebenarnya pekena tidoq sat hehe. Then skype dengan family(dah jadi rutin harian pulak), terus pecut kereta comelku ke Toyohashi Station untuk meet up dengan 2 orang supervisorku, Enami-san dan Murata-san. Dua-dua pakcik. Heran aku pakcik dah beranak-pinak ajak aku tengok live concert tak ke pelik.

Actually, Enami-san's wife ni kenal dengan salah seorang band member 空想スクリーン(ku-so screen), band rock tak rock sangat dari Toyohashi. Kalau cek dalam youtube, ada lah 3 4 kerat video diorang. Sampai di bilik kedap udara(studio), tak terus masuk, makan malam dulu. Then barulah masuk ke studio kecik tu. Tak besar pon..boleh la sumbat 100 orang.

the tix - thanks enami san sebab belanja!

the main band

Macam biasalah, kalau ada band yang perform, mesti ada band-band lain yang turut sama memeriahkan majlis kan...antaranya ATLAS, AV169, 山ゆり(yamayuri), dan lain-lain. Persembahan dimulakan dengan band ATLAS, 3 piece band yang levelnya agak rendah ha ha. Communication dengan audience pun banyak lagi kena baiki. Then yamayuri perfome. Oh my, best gila! band couple, lelaki vocal dan acoustic guitar bersama-sama perempuan comel terkangkang main perciussion dan piano. Smart gilak! Memang teruja aku dengar band ni. Mamat yamayuri nya vocal memang mantap, nyanyi lagu tentang "hidup", "hargailah hidup," "jangan nak mati lekas". Macam bila dengar lagu diorang, terasa taknak bunuh diri la bagi sesapa yang dh pasrah dengan hidup. Nak aja beli album diorang tapi apakan daya. Nak masuk concert pon orang belanja hehe. Lupa bawak cash banyak..Then band AV169 perform, terdiri daripada mamat comel, macam nak terkeluar anak tekak aku dengar dia nyanyi. Nice tho.

AV169
(アベレージ169)
cute kan vocalist yang pakai cardi putih tu.
Ada video dalam youtube. kira oklah ha ha.



Then barulah, kuusou screen ni peform. La, pakcik veteran rupanya. ha ha. Nampak gambar macam muda. Vocalist dia pakai baju mat bunga. Ala-ala mr children bila pandag sekali. Tapi layankan aja. Asal music sedap aku apa-apa pun boleh terima...jangan Mawi sudah(ha ha nak jugak selit).



Vidoe curik kat youtube. Video yang aku ambik sendiri ada tapi video ambik celah ketiak sembunyi takut kena marah. Kat sni tak boleh suka-suka ambil video or gambar artist. Menyampah gak part ni. Lepas dah habis semua, dekat pukul 10 malam, then terus balik rumah, lepak rumah Yan , layan cerita SAW trilogy. Ya aku tau aku sangat lambat layan cerita ni. 2 minggu lepas baru tengok SAW. Then weekend haritu sambung sequence saw II, tapi agak hampeh video ada rosak, forward-forward tak faham last-last baca sinopsis apa hal. Then trus tidor sampai esoknya...Esoknya tu semalam la hehe.....ok nanti sambung lagi...da...:)

the studio
eII. knot Toyohashi.

2 comments:

haniekunie said...

best gak mona lisa nih.. emm mana mau cari lyric daa?? part 'aishiteru' tu.. macam sweet jeh!

dartdadada said...

huhuhu...lyric takda kot..mai i buatkan haha..sbb tak glamour pon band ni..

 

Blog Template by YummyLolly.com