11/9/10

Deepavali Holiday


HAPPY BELATED DEEPAVALI
(to whom celebrating)!

Hi guys, how did you spend ur Deepavali Holiday? Well, mummy Dart cuti lama dari hari Khamis minggu lepas sampai harini(Selasa). Esok baru start kerja balik. Apart from resting and enjoying my holiday membela perut all day long, so far, Dart banyak keluar mencari barang-barang untuk baby Dart, cukupkan list! Alhamdulillah, barang-barang persediaan dalam list tu dah hampir cukup. Tinggal nak packing masuk dalam kereta and vrrrrrrrrrooooom to IPOH. Oh .... Dart jugak banyak jalan-jalan cari makan! Makan makan dan makan! Alang-alang dah nak gemuk kan! kakakaka.

4th November, hari pertama Uniqlo dibuka Dart, hubby n my big bro jalan-jalan di Farenheit BB. Apa yang mengejutkan, sampai malam pun still kena beratur panjang lebar just untuk masuk dalam Uniqlo. Kami tak sanggup nak beratur lama-lama plus, ada apa dengan UNIQLO? Acewah...belagak gila. Maybe sebab murah kot, sale masa launching tu yang orang sanggup beratur sampai berejam! And plus Uniqlo ni sebab made from Japan, dan Japan memang sah-sah terkenal dengan fashion freak, menjadikan Uniqlo ni famous! Jalan-jalan Pavilion sampai lenguh! Oh anyway, my big bro baru posting HO di HUKM semalam. Good luck DR. Danial! Lepas ni boleh belanja kami wuhuuuuuuu!

Makan-makan di Umami steamboat with bro in law's family, better from Flaming stamboat. Hubby lah yang cakap sebab Dart pun tak pernah cuba Flaming steamboat sampai sekarang. Steamboat di hati mummy Dart ni steambot medan selera tepi rumah Dart ja. Memang terbaekkkkkkkkk!! Pakai arang lagi!

Semalam, adik Dart ajak makan di Seoul Garden, Korean cuisine. Kebetulan masa lunch boring, hubby pun kerja...Oklah, the treat was great. Great lagi sebab Alang belanja! ha ha. First time jugak makan kat sini, yang Dart paling suka ikan keli chili bakar! Semua makanan kena bakar sendiri, ada juga steambot tapi tak sedap langsung kuah tomyam dia. Ada buah-buah, ais kacang, ice cream for dessert. Best!

Dah berapa kali Dart datang area BB ni, satu sebab selalu ke M.A.C Lot 10, kalau nak beli apa-apa dart akan beli kat Lot 10 sebab dah kenal salesgirl dia, Karen. G uniqlo, masuklah dan nak tergelak sebab penuh dengan baju winter!! grrrrrrr. memang takkan beli la, cashmere and all the fleece jackets, down jacket, muffler, mittens! Pergh sungguh tak sesuai! Yang bestnya jeans dia(satu jenis ja - skinny fit straight) sale sampai jadi rm49. Morah-morah. Nasib Dart takleh pakai dah. Tunggu lepas baby keluar, dart akan borong Boyfriend denim. Dart paling suka boyfriend denim uniqlo! 

Kesipulannya, takmau pi IPOH!!!! I love my life here with my family and friends!!!duh~

2 comments:

cujen said...

dart..besar gile perut hang... seram lak aku tgk... bila due?

zeliabeegood said...

uittt hahahaa...steamboat medan selera mmg baguihhhh....hg wat aku trliuqqq

 

Blog Template by YummyLolly.com