12/6/10

M.A.C lightful review : i've found mine, what about you?


Setelah bertahun-tahun bermastautin di negara matahari terbit, Dart balik ke Malaysia, and i was having one problem iaitu penyesuaian diri dengan skincare products in Malaysia. Masa kat Jepun, Dart pakai skincare from Shiseido, various types lah, tetapi almost all of the products takda jual kat malaysia. Sekarang ni pun baru ada jual Shiseido Aqualabel di Watson, which tend to be my last product worn there. Tapi bila balik Malaysia for good, product tu jadi tak berkesan langsung. Pelik.
Dart balik Malaysia dengan muka yang langsung tidak berseri. Dah la masa tu lagi 2 minggu nak kawin tapi jerawat penuh kat T-zone especially dekat dahi. Phew. Tuhan sajalah yang tau. Masa tu buntu sangat nak pakai produk apa sebab my skin sepatutnya tak seteruk tu. My skin boleh dikatakan combination skin la. Tak kering tak oily. Kalau pakai betul-betul toner, mosturizer, memang takda masalah sangat. Oleh sebab kemaruk nak hilangkan jerawat di dahiku supaya kekal jelita semasa bersanding secepat mungkin, Dart try pakai Nouvelles Visages, where my mum memang pelanggan setia selama bertahun-tahun lamanya sampaila Sosilawati ni meninggal. ha ha. My mum putih tak apa, Dart ni kuning-kuning, masa lepas sekolah dulu direct teringin nak jadi putih, try la pakai produk ni. Putih gila you kulit muka i. Sampai kawan-kawan cakap, "dulu masa Dart putih...bla bla"..ngahaha. Tapi kulit muka ja la ha ha.

sapa nak putih di muka sahaja, silalah try hehek.

Apa yang jadi, makin teruk!! Frust tak hengat masa tu tapi layankan aja. Lepas kawin, orang kata hormon orang kawin ni menyebabkan kita jadi lebih ok, OK la, masa awal-awal, dan jerawat berkurang sikit. Tapi dart tetap tak puas hati. Then i switched to CLINIQUE, sebab tengok my sis n cousin pakai kulit diorang ok. Pakai-pakai ok la sekejap, beli punya lah mahal, tapi berbaloi sebab boleh pakai lama lebih dari sebulan untuk satu botol. Bila dah lama-lama jadi macam imuned, kulit jadi macam sensitif, Dart ni jenis yang suka picit jerawat hehehheh. Picit sikit naik merah-merah lekat bekas. haih.


Cari punya cari lagi skincare, Dart bertekad nak try MAC skincare product. Sebab makeup memang dart sesuai dengan mac. Phew harga boleh tahan, tapi Dart request sample dulu(patutnya tak da sample, sales girl tu pump dalam container kecik untuk tahan seminggu). Try punya try, dalam seminggu dah nampak hasil! Terus Dart beli one set, Facial foam, toner and mosturizer.Fom the first time Dart pakai, i knew it was something i was going to love and tak sabar nak share how amazing it was. Waaaaaaaaa one thing, jerawat memang tak keluar, uneven skin tone jadi better, and the best thing is, breakouts selama ni hilang and pores/liang roma makin kecik! My skin macam "luminious" lah konon-kononnya in just a week! Bau pun sedap ja sangat refreshing! Product ni absorb ke dalam kulit quickly, which means we dont have to waitto start appyling our makeup! Senang cerita, worth trying. Belum coba belum tauuuuuuuuuw!

my soul mate. suami semakin sayang....hahhahah
selepas laki, anak, family, kawan-kawan aku :p

p/s: tak semestinya semua org pakai produk ni akan jd ok. Aku pakai skII tak jadi habuk pun dulu. 

3 comments:

♥L@dy @yU♥ said...

betul kata dart tue...dulu ada ahkak pakai 1 produk from mesia but since tinggal kat jpn x sesuwei langsung...muka jadik teruk...samala plak produk kita pakai shiseido...rasanyer sebab iklim x sama kot...

mizzura said...

yeker best...oklah tu...last time beli blusher dia bg satu cream free untuk pakai b4 tidur..try la pakai tapi tak sesuai sangt kot pasal dok bercampur ngan clarins..pastu terus tak pakai..tapi bau dia sedap..n pas pakai rasa glowy..cuma tulah..pakai campur..terjerawat terus..adess...

SHARYDA CHAD ANUAR said...

teracun i dgr review u pasal MAC ! hehe i never try it , now i pakai clinique tapi slow sangat lah , macam nothnig change...

 

Blog Template by YummyLolly.com