11/28/12

Hayyan Naoki and His Guitar Obsession

Salam..

Hayyan dan guitar bagaikan air dicincang takkan putus ha ha. Dart sebelum ni tak tahu pun yang anak sulung aku ni got a thing named GUITAR(or "NNNTAAAA" with his own language)  in his mind. Sebab serius tak pernah ajar or expose sangat Hayyan dengan this musical instrument. And selama duduk dengan Hayyan memang kat Ipoh takda guitar pon ha ha.

 
Sampailah one day, masa Dart tinggalkan Hayyan seminggu di Taiping tinggal dengan Opah dia(Dart kena outstation) guess what dia ambil roller urut kaki Opah dia dan letak kat perut and do the strumming dan lari pusing satu rumah sambil sebut nntaaa nnntaaa!!(Guitar)

He thinks that this is a guitar ha ha funneyyyy!

Opah Hayyan pun fikir balik bila masa la aku ajaq cucu aku ni pasal guitar(opah ni alim sikit heh). She told me about Hayyan dengan roller kaki as a guitar dan benda ni agak menghairankan aku macam mana la dia boleh obsessed gila dengan roller kaki tu. -_-

Rupanya...........

Inilah tukang ajar Guitar kat hayyan!!!
(my dad)

Masa Hayyan umur setahun macam tu Dart Pernah tinggalkan Hayyan dalam 3 weeks sebab outstation jugak(tengok kalau dapat duduk dengan daddy kan senang, takyah hantar anak aku ke hulu hilir..sedih tiba-tiba), Tokwan dia ambil guitar pusaka dia and main-main dengan Hayyan dan dia ingattttttt sangat that moment ha ha. lawakkkkk. Tokwan Hayyan pandai main guitar dulu-dulu hihi.

Playing with Uncle. Uncle pon pandai main guitar hehe.
(Hayyan ada hati nak letak gitar gedabak tu kat his chest padahal tak sampaiiii -_-)
 
Since Hayyan ada Ipad, mommy download Guitar apps bagi dia main ha ha.
 


Performing lagu Happy Birthday TOK masa TOK's Birthday celebration
 
Alahaiiii anakku. Moral of the story : Setiap apa yang kita lakukan dengan anak kecil mungkin hari ini kita tidak nampak tapi beberapa bulan akan datang kita akan nampak betapa kuatnya ingatan babies. Jadi, kalau nak ajaq apa-apa ajaq la masa ni. Dia mungkin buat bodo ja ataupun buat muka blur tapi sebenarnya his brain is absorbing everything! Cuma hasilnya bukan dalam masa 24 jam lah!

1 comments:

cujen said...

cutenyeeeeeeeeee gambar last tu!!!

ada lesung pipit lagi... aaa cubit kang.. hehehe

 

Blog Template by YummyLolly.com