4/10/09

holgaroid dan daidaiya

suka suka suka.
  • Polga sun 4/Holgaroid aku dah boleh guna. Holgaroid? Holga + Polaroid. Selama ni aku teringin sangat nak pakai instant camera. Klik dan, zap! gambar terus kluar. Alang-alang aku dah ada Holga(sejenis camera filem), dan kebetulan jugak Polaroid buatkan kit untuk Holga, aku beli(umm...tamarai!minat) jugak. But the problem is, Polaroid dah tak keluarkan filem instant mereka. Boleh dikatakan Polaroid ni dah bersara daripada keluarkan any instant cameras. How sad. Untuk kepuasan diri, aku order Polaroid VIVA filem daripada Austria from Polapremium.com(kerja gila lagi) yang tinggal sedikit saja dalam dunia ni(tunggu nak pupus). 3 sets of 10. Sampai hari ni, dan aku terus try pakai. Boleh tahan susah sebab "analog". Bila snap, tarik filem dengan perlahan-lahan dengan halaju yang sama, dan tinggalkan selama lebih kurang seminit, baru boleh bukak filem. Kalau tak cermat, jadilah gambar macam kat bawah nih . hehe FUN!
filem dan camera sebelum dipasang

Dah siap pasang!

And, the result was...

1st shot : Self portrait
A lot of errors in making out the film!
  • Malam tadi, aku dengan Zaza dinner kat luar. "Daidaiya", sejak kami tinggal kat sini, nilah kali ke-2 kami makan kat sini. Kedai focus on Seafood or "Maguro(tuna)". Kenapa Daidaiya? Aaaa...tengoklah makanan kami. Mak aih...Banyak gila. Sampai sekarang kenyang....
Shrimp and mentaiko Salad

Teishoku saya...hihi

Kitsune udon zaza

purple jacket : Uniqlo
stripe shirt : Bought in Kedah(kedai cina)
Belt : Uniqlo
Pants : remixed from uniqlo too :p

6 comments:

bEt said...

lama x dgr makcik cakap oishi oishi...

dartdadada said...

oishiii...oishiiiiii!ha dengar tak?

♥ debbie ♥ said...

arrghh!!! i've been wanting holga too!!! how much? how much?

btw, uniqlo just opened in Singapore last week... but i still haven't had time to go coz it's exam week now... geram betul...

dartdadada said...

holga is a good start.i just love the vignette that it can produce. It's different from any other digital cams.u should try it.

oh u mean sebelum ni tak ada uniqlo as well in s'pore?

аизат анувар said...

ms dartdadada. holgaroid ni xley pkai fuji instax ke?klu nk order satu polga sun ni kt u bley x?

аизат анувар. said...

oh ye.fuji 100.ter'saiko'ngan mmbe..
sbb dia kate polaroid dh x kua filem instant.tros mnggelabah.
thnx!

 

Blog Template by YummyLolly.com