4/21/09

umur 52, muka 33??

Aku tengah tengok rancangan Special beberapa jam menceritakan tentang wanita-wanita power Jepun dah boleh dipanggil tahap 魔女(witch) sebab terlampau hebat. Still tak habis lagi. Wanita diet turun 19 kilo dalam 3 bulan, wanita badan melentik acrobatic from China, wanita wakil olympic, rahsia comel secara tiba-tiba(haha pelik tapi benar), dan banyak lagi. wanita yan
g aku paling adore, wanita yang berumur 52 tahun, tetapi mempunya kulit wajah yang berusia 33 tahun! She didn't even wear makeup at all masa dia keluar kat tv. Hebat! Unbelievable kan!! What's her secret recipe actually??

It's simple, as she said. The way she washes her face everyday. Macam mana? 

Sebelum facial foam disapu ke muka, pastikan facial foam tu berbuih, sebuih-buihnya. Then, dongak muka ke atas sambil melakar senyuman perasan cantik, sapukan buih tadi, TETAPI jangan kasar-kasar. Sambil tersenyum tak habis-habis dari tadi(walaupun lenguh sedikit), sapu di bahagian bawah kiri dan kanan muka(sebelah dagu) dengan jari kelingking(satu jari sahaja) dengan  perlahan-lahan. Gerakkan jari dengan membuat bulatan kecil dari bawah hingga atas muka. Bila nak rinse, rinse dengan air sejuk, supaya peredaran darah kulit muka tidak terkejut(di sini selalu pakai air suam), and don't forget, with SMILE!!

p/s : Malam ni lepas mandi aku nak try, kot kot 2 bulan lepas ni kulit muka aku jadi umur 12 tahun. Nanti aku cerita lagi pasal wanita-wanita power yang best, tak abis lagi rancangan ni.hehe

Lama tak upload my wardrobe!

White long sleeve shirt : Blue Strive
Blue zipped one-piece : from Qua
Pants :  Levi's remixed

9 comments:

zhrh said...

aku pon nak try ni
hehe

dartdadada said...

kita tengok hasilnya kemudian.

azmingrayscale said...

haha with smile! mmg lawak aa tapi betul...orang yg selalu senyum nyawa panjang..tapi tak pandai..orang yg serius selalu pandai tapi botak...nyawa pendek...

zhrh said...

aku suka senyum
tak pandai

hahahaha
teori apa ni?

Diyana Arshad said...

wahh~ tips yg best.. aku nak try jugak ah.. tak penah pulak aku cuci muka sambil tersenyum.wawawa..mmg kena try neh..ngeh3

dilla said...

mati la kalau hari2 nak cuci muka mcmtu hehe.tapi kan, pempuan jepun mmg semua nampak mcm awet muda pun.kenape ha?

dartdadada said...

zahrh : teori reka tu.pandai2 ja ang paklah!

dilla : sebab diorg nya pemakanan healthy(tak makan minyak dan lemak), selalu bersenam, plus kuat makan Pork yang memang banyak collagen untuk kecantikan kulit muka.sekian haha

dartdadada said...

dian : jom aku pon tghtry ni....smile always!

Liyana Safra Zaabar said...

mari la senyum sorang2 dlm bilik air

 

Blog Template by YummyLolly.com