6/30/09

(cita-citun)malaysia vs jepun

Soalan : Bila besar nanti nak jadi apa?

Jawapan:
orang Jepun : 花屋さん(florist)、ケーキ屋さん(cake-ist ha ha bukak kedai kek la)
orang Malaysia : Doktor, peguam, engineer.(Doktor tu top in the list kot, tapi tak pernah cukup doktor kat Malaysia)

p/s: aku la salah seorang budak orang Malaysia tu ha ha.

4 comments:

h a r i z, H said...

oh, masa kecik2, aku jawab, entah! tak tau nak jadi apa dan tak kesah jadi apa tapi, tak nak jadi doktor. ten years later, aku ngadap buku medik tebal-tebal. hahaha

dartdadada said...

hhhehhee.bagus la..bukan typical malaysian!

haniekunie said...

mase cikgu suruh tulis cita-cita kat borang profile, every year mesti ade mende2 macam nurse instead of doctor, tukang jahit instead of fashion designer. pelik.. tapi rasenye.. memang tak brape nak minat jadi professionals.. emm takpelah berdoa jela jadi insan berguna..

dartdadada said...

harap-harap dpt jd org yg berguna ;)

 

Blog Template by YummyLolly.com