6/30/09

orang Jepun memang tak reti bermasyarakat.

Kereta Guppy kami 3 orang buat hal lagi. Bila hujan turun, lembab-lembab aja kalau tak start awal-awal kereta nanti tengah-tengah jalan mati. Nasib baik tak sempat masuk MAIN ROAD lagi. Hari ini Zaza yang drive. Aku dah tukar shift dengan Zaza kalau time nak ke campus, zaza yang akan bawak kereta ke campus. Sebab aku dah kena warning dengan Pakcik Mori jangan bawak kereta. Pakcik lain rilek aja. Kecoh betol Pakcik Mori. Sampai kat simpang nak masuk main road, tetiba enjin mati. Tolak la aku dengan Yana kereta ke belakang sikit supaya orang lain yang lalu boleh ke main road. Sebelum tolak, kereta kat belakang memang tak boleh pintas. Aku pun turun la terhegeh-hegeh lari ke arah orang kat belakang. Pakcik tua naik lori kecik. Aku cakap kereta mampus, mintak maaf la pakcik. Then kereta lain pulak datang. Terpaksa menebalkan muka lagi bagitau enjin kereta mampus. Masa tu dah tak kira muka tebal 10 inci ka, berapa inci ka, yang penting boleh tolong orang bagitau supaya lalu la jalan lain, jalan ni takleh lalu. 2 kereta pun buat bodo ja bila dah tau kereta kami mampus. Kalau kat Malaysia, tak sempat nak mintak tolong lagi orang dah berenti tanya kot-kot ada yang tak kena. Tambah-tambah 3 hot chika dalam kesusahan pulak tu ha ha. Tunggu lagi tanak tolong?? Hai memang kalah la kalau orang Jepun bab-bab bermasyarakat ni. Bab-bab teknologi pandai pulak kamu orang. Semua orang pun buat taktau aja. Takpa Guppy. Tadi dah g cek dah. Mekanik tu cakap kena tahan aja. Enjin takda masalah. Cuma mungkin distributor or benda yang berkaitan dengan electric/spark plug. 6 bulan aja lagi. Pastu aku pakai kereta BMW nanti. (berangan)

Swing shirt : Cinema Club
Grey long vest : Dosch
Skinny jeans : Uniqlo

4 comments:

Diyana Arshad said...

tak friendly jugak org jepun ni noo...

dartdadada said...

mmg pon.sangatlah tk friendly esp kat strangers.

marumaruchan said...

sian kat hot chicks...
pagi2 da kne tolak keta...
korang x posed ala2 MEGAN FOX kot...
tu depa wat tatau ja tu...

dartdadada said...

kesian kat kami.....uhukkkk haha

 

Blog Template by YummyLolly.com