6/18/09

orang tamak selalu untung

Alhamdulillah lagi...petang tadi tengah tidur, rasa tak sedap hati sangat-sangat, tak leh tidur nyenyak, aku tak berapa sihat, lab sehari tak pi, i just need a rest. Tengah hari dapat mail from orang HR from Yamaha Malaysia mintak datang visit YEM's plant kat Perak kalau la aku balik summer nant. Aku balas la cakap bla bla... ingatkan mail tu la yang dapat pulak...tengok-tengok dapat e-mail from Canon sekali dengan offer letter dapat kerja lagi..memang tak sangka dan berharap sangat for Canon. So bila dah dapat, tatau nak rasa apa. syukurlah..banyak peluang yang aku boleh pilih..Canon ni...yang slack nya..gaji ciput la..maklumla, assistent engineer ja pun. RM2200 ja. mampus kena gelak dengan adik aku. Tapi the merit is, it is located near to my hubby's company. Boleh la berangan dihantar dan diambil masa kerja nanti. Beranganla Dart....

p/s:bak kata ejat, orang tamak selalu untung. Accept ja semua buat masa ni. Bijak ejat.

8 comments:

Diyana Arshad said...

betul3.. zaman skang ni org tamak slalu untung wey.. tak mcm pepatah dolu2..huah3..neway, congrats~!

Liyana Safra Zaabar said...

omedetou! open table la~haha..owh,2200 ke? tkpe2..nanti kawin husband blanje~ngenge..tu just utk duit shopping sdiri jer..haha

lumpkins said...

congrats dart...korede tsukoshi demo shourai wa mou anshin deshou...

dartdadada said...

minna arigatouuuuuuuu!!gamabarou la sama2 carik kerja....:D

marumaruchan said...

omedetou...
murah rezki no...
yamaha cam macho bunyik..
pau keyboard yamaha seketul...
ngeeee~

dartdadada said...

thanks zana...zana pon thn depan gambatte!

nadia said...

congratss dart..pit keje canon(korang smpt kenal pit dakke?)..batch nadia lokman keje yamaha x silap..tp dah benti..cube la tanye2 diorg mane tau leh membantu..

dartdadada said...

thanks k nadia!

 

Blog Template by YummyLolly.com