8/24/09

nikmat posa

Cerita puasa masa kecil-kecil(versi bodoh sebab yang silly ja aku ingat :p):
1. Pernah curi-curi makan dough kuih raya yang Mama buat. How silly.
2. Nak ke PAROM(kali ni pasar romadon) melaram habis. Ni pun bodoh.
3. Part terawikh paling best. Kami geng 3 orang gossip kat belakang masjid tunggu mama terawikh 20 rakaat. Bawak quran baca selai tak abis mula bising. ha ha.
4. Masa terawikh selalu la menguap tak habis-habis. Tok imam baca panjang sangat.
5. Masa terawikh jugak la aku selalu kenakan adik aku bangun cepat-cepat lepas sujud dan duduk atas telekung dia dan bila dia bangun dari sujud kepala dia akan senget. ha ha. Sujud waktu lain kepala aku plak senget. Astaghfirulloh.
6. Sibuk beli baju raya 2 3 pasang. Hari raya pertama pakai baju kurung tak dan setengah hari dah tukar baju Casual. ha ha. How sweet sebab sekarang dah tak ada perasaan tu.
7. Setiap kali Romadon, maka akan terkhatamlah satu Quran. Satu hari satu juzuk wey. Satu family berlumba-lumba habiskan satu juzuk. Tapi part yang pelik dari family lain, kami baca quran tak pakai tudung. Tutup kaki dengan selimut. Hey at least we read, rather than orang yang tak baca langsung kan!:)
8. Lepas Terawikh cabut telekung dalam kereta dan satu family ke pasraya ZIMITI(masa tu ada zimiti ja) beli ice-cream for supper with moreh. ha ha.
9. Pasar romadon beli banyak-banyak. Last-last tak habis. Rogi-rogi.
10. My big bro; mak aku ajar boleh kumur air time puasa, dia ajak kawan-kawan kumur mulut dengan air COKE. Memang bijaklah dari kecik hahahhahah

Semua memori yang tak mungkin terulang, tapi mengajar aku menjadi manusia yang sekarang ini...i really learn from the past....:) and i do miss fasting at home...

7 comments:

Adela said...

hahaha comel ja..

shafiq z. abidin said...

hahaha
zimiti dlm ingatan

dartdadada said...

hihi...kannnnnnnnnnn!

Leni said...

zimiti bertukar menjadi ccmt.. la ni apa tatau?

ps: awat daniel bengong. HHAHAHHAHAHAAHHA. kumoq pakai coke. tapi memang bijak.

dartdadada said...

hahahahha say no to ccmt.nak zimiti gak!

Mahya Diyana Ibrahim said...

haha ney mai nak tambah. time smayang terawih kt umah caq ada org men mercun. bunyi mercun pastu alang tekejut, ampa dua gelak time smayang terawih. haha pastuh kna marah ngan mama. sbb mama pown gelak kah kah kah

dartdadada said...

ok itu sangat lawak.hahhahaha miss my childhood days!

 

Blog Template by YummyLolly.com