8/27/09

orang jepun dah pandai "beristinjak"

Masuk toilet mana-mana kat sini, hampir hampir majoriti toilet pakai mangkuk tandas ber"washlet". Orang bermata sepet pon dah sedar bahawa lebih jimat dan bersih kalau basuh dengan air daripada lap dengan bergulung-gulung tisu tandas. Nak basuh, tekan butang, dan terpancut lah air. Tak payah pakai pili/hos. Semalam tergatal tangan browse internet pasal travel washlet, macam berminat lah pulak nak beli. Handy, tak payah nak pakai botol kosong susah-susah! Bila fikir-fikir balik, "washlet" yang sedia ada kat tandas di Malaysia hampeh. Kotor, busuk, tengik, pam rosak dsb. Orang Malaysia(bukan semua) yang sedia ada menggunakan air yang konon-konon bersih ni tak reti pulak nak jaga toilet bagi bersih. Heran, heran.....

brand : TOTO
(bukan sports toto)

:

Oh, lupakan pasal toilet, tadi try Benefit smokin' eyes kit. Wah, seriously easy to apply, calit sikit saja dah melekat dan tak kotorkan pipi. Sesetengah eye shadow(esp yang murah sangat-sangat), bila calit kat mata tak berapa melekat, seterusnya akan terjatuh butir-butir ke pipi(aku dah pernah cuba). Tapi Benefit kit ni tak. Eh baru aku perasan, rupanya sebelum-sebelum ni pun aku memang makeup smokey eyes ek. haha. Sebab rasa takda beza pun dengan tutorial yang selalu aku try. hoho.

Aku tak faham kenapa harus letakkan pencabut bulu sekali.

try la...ta semestinya benefit kit!teehee


Selamat berbuka!!

9 comments:

chocolate bowl said...

ada travel washlet ka?
baguih utk aku ni..
nnt kalo hg beli cerita sket..nak jugak kalo memudahkan dan menyenangkan..

dorkscotch said...

rambut gulung2 ni comey
haha sokaa

dartdadada said...

shad : insyaallah....macam best ja...
bebi : la rambut gulung ka...hg try la...denna dah potong..tungu giliran hg plak kohkohkoh

emam said...

pencabot bulu ketiak rupanya...wahahahaha

dartdadada said...

haha maybe.

anisizatyA.J said...

makeup in japan murah ke? hehe

dartdadada said...

taklah murah sangat...sama ja ngan malaysia...

Lynda Kamal said...

yes darl, benefit is simply the best kan?

dartdadada said...

yup definitely sis!

 

Blog Template by YummyLolly.com