8/22/09

sebelum ramadhan dan "long journey"

AOR-KLIA

Hari terakhir bulan Syaban aku terisi dengan "long journey" yang tak habis-habis ni. Tapi long journey kali ni nampak gayanya akan dikenang sampai bila-bila sebab nanti dah tak ada journey balik ke negara orang sepet ni. My last holiday. Pas ni balik for good insyaAllah. Macam biasa selalunya "long journey" aku agak lonely. Lonely dengan erti kata, takda la family bergasak-gasak nak hantar aku sampai ke pintu Boarding Gate kat KLIA. Cukuplah sekadar di boarding gate AOR airport. Mungkin ramai yang berasa pelik, contohnya mak bubu risau sangat aku balik Jepun sorang-sorang. Aku dah biasa dan betul kata Mama, aku dah takda perasaan dan tak reti nak berperasaan ni. Memang dah jadi kebiasaan family aku tak hantar atau ambil anak macam event besar? Kalau dah sebulan berpuluh-puluh kali boarding flight AOR-KLIA(especially mama), takkan berpuluh-puluh kali nak menangis peluk cium kan? Taktau nak menggambarkan perasaan sedih bila nak balik Jepun. Takda nangis. dan aku tak pernah menangis masa ni. Bukan masa aku nak menangis peluk cium. Bagi aku, benda ni dah jadi tanggungjawab kot. So aku redah ja. Sedih memang la sedih tapi perjuangan perlu diteruskan ya tak? Be positive.

Long journey aku start dengan boarding flight AOR-KLIA(15:20 ~ 16:20). Dah sampai KLIA taktau nak buat apa. Serius mati akal. Flight KLIA-KIX nun jauh tengah malam. Bubu pon kerja lagi. Habiskan masa dengan main make-up berejam-jam ha ha. Bosan betoi. Syok dapat tukar beg make-up baru. Hadiah aku pernah bagi kat adik kecik from Make It Groovy. Tengok dia tak pakai pon dan terus aku rembat. Very practical. Oleh kerana aku tak pernah beli barang dalam airport, kali ni aku rembat satu mascara. CHANEL Intense Volume. Tax free babe. Lagipun duit malaysia tengah murah sekarang, bila convert ke yen tak mahal sangat. Lagipun agak pelik balik kali ni aku tak swipe credit card dengan hebatnya. So apa salahnya kan?teheee.

The tax-free mascara!wohoo

Kalau nak beli beg make-up, i suggest this woud be the best!


Dah habis bosan terus beli tiket KLIA ekspress ke KL central. Habis RM 35. Tapi tak apa nak jumpa bubu punya pasal. Transit naik Komuter. Yang ni pengalaman paling berharga. Tak pernah-pernah berpeluh masa naik train. Peluh tu boleh tahan lagi, dengan bau macam-macam haruman. Erhhhhhh tensen la Komuter ni. Dah la semua orang dah jadi macam sardin. Peluang untuk kai raba nak beraba. Jangan raba aku sudah. Mahu kena maki dengan aku, nasib baik tak kena. BUSUK dan PANAS yang amat dasyat!!!Najib please do something la tak kesian ka kat orang Malaysia bawah pimpinan kau bersesak-sesak nafas semata-mata nak naik public transport. Tak convinient langsung ok.

Bubu tersenyum comel menunggu dengan baju kerja yang sangat aku suka tengok, sambil hembus rokok last day depan kereta barunya. Biarlah kan aku suka, tunang aku, bukan tunang orang lain. Then dating secara tak langsung ke Pyramid. Makan kat restoran Thai Thai. Exclusive Thai food restaurant. Sedap. Bolehla nak jilat jari lepas makan sebab memang best. Suasana pun best, cozy. Lepas makan, jalan-jalan sekejap dan terus ke KLIA for boarding bebeh!

Thumbs up to the chandelier.

Siakap kukus, tomyam, som-tam. Slurppppp!

Pandang bawah bila kenyang. Eh perut bubu dah bulat haha

Bila sampai KLIA, habislah masa aku kat Malaysia tapi "long journey" masih tak habis. Boarding di gate C25 dan blur sorang-sorang masuk dalam flight for KLIA-KIX. TAMAT(journey terpaksa disambung ke 1 ramadan). Gilalah sahur dalam flight tu.

Bye-bye MALAYSIA!
Gonna miss everything.

9 comments:

zhrh said...

sungguh terharu membaca cerita hang kali ini
org yang merantau lebih berdikari,
tabah dan syabas!!!

haniekunie said...

.. terus berusaha walau apa pun, ok?

dartdadada said...

thanks everyone!!fighto!!

sitijamilahazmi said...

woh dah balik jepun dah?lama sudah tidak ketemu.anyway bet u had fun in malaysia haaa peluh ketiak lari kejar train,tunggu bawah pokok b4 dating,makanan yg heaven kan kan!come back fo good quick lah!saya kawen datang! ;)

dartdadada said...

the best moment....insyaallah sis kawin bila sis jamie??

sitijamilahazmi said...

4th,5th,6th december ok!buat skali harung kottt.pilih date mana nak mai.mai 3 skali pon lagi ok!

dartdadada said...

too bad time tu dart dh dekat nk presentation fyp!kalau cmtu kjamie ja lah yg mai my wedding k!muah2

Hafizah said...

rindu plak nak ber'long-journey' walaupun flight aku terlalu lama sampai boleh tidoq tukar2 mimpi. hahaha. good luck utk fyp!!!

dartdadada said...

uk lama sgt kn ijah....ala nnt graduation day long journey la balik heheh

 

Blog Template by YummyLolly.com