10/2/09

sweet 16 tutorial; tribute to adik

Bosan-bosan main makeup sendiri. It's fun! Tadi cuba tutorial sweet-sweet gitu. Macam ala-ala pinkish purplish sikit. Pakai 5 jenis colour semua. white, light pink, light purple, dark purple and turqoise. And, just blend them all! hehe takla, kena ada teknik sikit, kalau tidak muka nampak comot. Aku jarang letak colour kat bawah mata. Kali ni, aku try letak turqoise kat bawah mata blend with dark purple. Tak suka sebab mata agak sensitif. Selalu merah-merah. Kalau mata yg tak sensitif i guess cantik kalau pakai kat bawah mata sekali.

Tutorial kali ni, tak la spa-q sangat. Sebab tak tekankan dark colour kat crease sangat. Nama pun sweet 16 kan. I would like to be looked sweet in my wedding seboleh-bolehnya. So nak try banyak tutorial from now on. And satu lagi maybe eye liner pakai sangat thin look. So secara tak langsung tak nampak tebal. So here's the result!

sweet ka?
(abaikan mata merah. i should've sleep now :p)
Pose ni khas untuk hang adik. Adik aku kalau tangkap gambar mcm ni ja mesti buat mulut macam tu hahhahahaha. Jangan mara ya......

p/s: all my makeups are excluded of contouring. Renyah nya nak contour2 ni plus kalau tak kena gaya akan nampak tak natural.

7 comments:

Mahya Diyana Ibrahim said...

hahahhahaha bengong la ank neyyy. haaaa laa nnt nak p bt braces dah senyum nampak gigikuu yg menawan. hahaha

Liyana Safra Zaabar said...

beautiful fufufu..jerawat2..shuh3 go away~hahaha

aiko kato said...

nice!!rajin btl die men make up mlm2..bgs2!!practice makes perfect..;p

dartdadada said...

jerawat atas dahi tu tatau nk buat apa dah hahha. hantam saja la.

Atishoo86 said...

lawa2!!!! sweet gila babe!!!! mekap i nnti~ kami tgn ketaq nak pki eyeliner!!

dartdadada said...

aisha hg dan dan buat ketaq pakai eyeliner!!hahhaha padahai brrg makeup satu kotak!!

FdausAmad said...

Beb,

Gua nak ajak lu dtg lepak blog gua.rilek rilek.

Selambe..

 

Blog Template by YummyLolly.com