1/30/10

go natural beauty


tidak perlulah hendak tebal-tebal kan?

saya tidak faham mengapa dunia makeup malaysia mengagung-agungkan ketebalan bila bermakeup(especially wedding). Mungkin sebab itu ramai gadis malaysia yang rasa menyusahkan untuk makeup(termasuklah saya). Tetapi bagaimana jika anda teringin untuk nampak lain pada hari biasa(berdating, event seperti kenduri dll.). Tentunya buang duit untuk mengupah mak andam kan? Jadi, saya sarankan supaya kita makeup simple-simple sudah. Especially like korean n Japanese. Korean makeup pun cantik. Apabila saya berada di Seoul tahun lepas, saya rasakan cantik-cantik belaka orang seoul. Serious tak tipu. kalah orang Jepun sebab korean makeup lagi simple. Mereka tidak akan memaksa untuk nampak lain dari lain. Jadi kenapa Malaysian perlu makeup setebal 4 inchi? Sungguh tidak faham. Sehinggakan hidung tu dah nampak seperti robot(nampak line nak contour tapi tak jadi), sebab cuacakah? Tidak faham jugak.

Tukar topik.
Shiseido Maquillage baru nya campaign.

shiny luxury

pure glamorous

Relaxing feminine

cantik bukan?

oh btw,
ada dimasukkan cara-cara untuk mencalit eye shadow.
Sapa nak try, silalah. Memang orang Jepun makeup style macam ni.
Dulu pergi ke booth shiseido pun orang tu tunjuk makeup macam ni.
klik untuk gambar lebih jelas.


go go natural makeup!

#pictures are all scanned : Beauty book spring 2010 by shiseido

2 comments:

mori said...

hye! jalan2 terjumpa blog ni. and terasa nk menybuk lak. sorry.hehe.

i think kan, korean xyah mekap tebal2 pun mmg cantik. diorg punye environment and food consumption pun byk contribute to their flawless skin. mayb sbb tu diorg xyah mekap tebal2. mcm ur skin type pun i rasa cantik sgt( if compared to mine yg extravaganzanye sensitive ni~) hehe.

back in msia, cuaca n environment dh satu hal.kulit2 org msia lak berminyak pores besar sume..so mayb thats y la mekap tebal2 sket mcm popular in msia...

but i agree with u when u say that x perlu la mekap tebal2 kan. haha. kdg2 mmg rs kelakar tgk org mekap tebal2 just nak g pasar malam. haha.

dartdadada said...

hehe to me, biar kulit cantik.makeup nipis..kena jaga la kulit...tak boleh nak salahkan cuaca...ada ja malaysian yang kulit ok dan dijaga dengan betul..biar simple2 cantik...:)

 

Blog Template by YummyLolly.com