1/22/10

nike gurl

Teringat masa sekolah dulu, aku, adik aku alang dan bestfren merangkap jiran nama Denna, kena cop "nike gurl" hahahha. Baby t, with jeans and sneakers, our passion! Keluar jalan-jalan galas beg nike wakakkakka bodonyaaa. Dulu masa sekolah memang fan sangat nike nya sneakers. Selalu masa shopping dengan family, kalau mintak sneakers nike, then kalau bernasib baik angin papa or mama baik(ha ha), ya la, rasanya beratus-ratus gak harga, tak sesuai untuk budak sekolah zaman aku la. Zaman budak sekarang hp beribu pun tadak hal kan. Memang seronok cam cipan kalau dapat barang brand nike ha ha tah papa. Bukan kasut saja, beg sekolah pun, i was like semua barang pun nak brand nike. Pelik nyaaaa. how childish! seingat aku, dari atas sampai bawah aku nak nike dulu. Sampaikan botol air , kotak pensel, wallet, kasut sekolah hitam(masa tu pengawas haha) pun nak nike. Memang patut kena cop nike gurl la. POYO.

Tapikan, nike masa dulu aku rasa precious dan cantik compared to now punya design. Sekarang, barang nike dah rasa tak secantik dulu. Kilang pon asyik made in Thailand ja(hehe saja). Pastu barang tiruan nike pun dah banyak gila, cam kalau pakai nike rasa tak best. Tapi the main thing is maybe dah puas sangat pakai nike dulu masa zaman sekolah sampai aku kasik free ja nike kat Yana sebelum fly ke Jepun.

Dah nak dekat 5 tahun kat sini, aku tak penah sentuh and beli kasut nike. Tak berminat langsung(ops, kasut bejalan la i mean, kasut suka ada ja). Kecualilah masa aku ke outlet untuk new year shopping aritu! Rasa pelik sebab suka one design ni. Suka gila-gila. Tapi tak jadi beli sebab tangan gatal beli reebok classic. Ya la, sale cam apa lagi, nasib baik tak angkut 2. Tapi, terjumpa semula kasut ni kat Jusco tadi. Sale. Tinggal 4000yen(rm 160) murah kan! Harga pun berpatutan atau boleh juga dikatakan murah for nike sneakers. Cheh ada chemistry jugak aku dengan kasut ni. Thanks to the design. Tapi memang lawak la kalau teringat zaman muda-muda dulu oh rindunya! Kalau ada gambar nanti aku share memang la boleh gelak sampai ke telinga!

Kalau tak sale memang tak dapat la kau walaupun kau capap.
nike wmns aerofit high

3 comments:

haniekunie said...

high top sneakers memang sangat cantik!

RMN said...

memang teruk pun. kadang-kadang memang pening kepala, ampa semua nak yang branded ja, tapi that's the joy of being together.

dartdadada said...

hanie : :)

rmn : hahahaha maluuuuuuu!love u anyway!

 

Blog Template by YummyLolly.com