2/20/10

the hairstyle i like most.

Went to tsutaya and seibunkan(bookstore) to fill my boredom. Selak-selak majalah hairstyle. And i like this most. Banyak hairstyle lagi yang similar to this, but i just dont know why i am so into this kinda style. Dalam majalah tu cakap style macam ni nampak tebal, dan looks rock. Haaaa thats why i like it. Tak tahu macam mana nak buat style ni if tak buat perm with curler sebab kena buat random curl.


Speaking of this style, sebenarnya tahun tahun lepas, summer 2008 aku pernah try this style. Suka gila-gila. And the style made my days. heeeeee. My stylist offer water perm. And ada banyak style mengikut ptongan rambut kan. Dan aku memang cakap kat dia tanak potong rambut bagi nipis. Nak nampak tebal. And the result was impressive! Then ada cara untuk buat that style bila lepas mandi and blowing, waxing. Kalau tak kena cara, tak berapa nampak volume. Phew. Memang terasa nak ke salon semula. My baby loves to see me with long hair. Aku tak suka sebenarnya...hihi tapi kalau curl/wavy i like. 1st time rambut panjang macam ni. Tapi susah wo nak jaga.

*missing*

p/s: sesapa nak tahu cara nak buat rambut ni...tanya la hehehheh. tapi dengan syarat pi buat water perm dulu baru tanya hahaha.(ceh macam ada ja org suka)

4 comments:

aiko kato said...

dart!!!I suka...dulu time my hair pjg..sgn nk tnya u..now i nk tnya laa...i nk simpan long hair..then i nk mbut cm2..my fren ckp u can do it urself..no need wat perm..tul ke??

n I'mI said...

hunn!

thats so adorable!..
cantekkknye!..
missed my long hair =(

Mariam Badidu said...

i miss my long hair. had it for 7 years!

ummi nasir said...

i pun suka this hairstyle..now my hair dah pjg leh pusing2 jgk..hehehe

 

Blog Template by YummyLolly.com