5/26/10

don't simply try


hi...lamanya tak sentuh laman blogku...my after marriage life sangat extremely enjoyable. Sampai nak tulis blog pun rasa malas hehe. Ini pun sebab my hubby tengah main futsal for company tournament training. So curi-curi tulislah. 2 minggu lepas sangat sunyi coz hubby outstation in Bangkok...Beliau dan selamat sampai, alhamdulilah, sangatlah risau bila tengok news Bangkok kucar-kacir dengan perang rusuhan bodoh tu.Dan 2 minggu juga my mother in law datang khas dari Taiping menjaga budak yang dah besar ni hehe thanks Mak. Esok pulak Mama & Papa will fly all the way from Alor Setar ke Subang untuk menjenguk kami di sini..

Ok, weekend haritu kami datingla di Empire shopping complex, sebelah Subang Parade, baru aja bukak if Im not mistaken. Jalan punya jalan, turun tingkat bawah sekali terjumpa satu kedai yang jual all Japanese food imported straight away from Japan. My GOD! Masa tu terasa sangatlah rindukan Jepun! Kedai tu nama SHOUJIKIYA. Banyak branch actually, almost all department stores ada kedai ni. Bila tengok harga, mak aih MAHAL! Satu botol air Calpis RM 5.90. Fuh. My favourite Mayounese from Kewpie, RM 14! haha Kalau kat sana tak terasa mahal langsung. Tetapi disebabkan rindu n mengidam sangat nak makan Japs food, beli jugak my favourite dombe(Nisshin instant soba), green tea, seasoned seaweed, Dah rm50!fuh. Mahal, mahal.

Ok my point here is, ada la free rasa instant noodle. Bolehla kita rasa sebelum beli. BUT! The product was sangat-sangat tak HALAL. And terkejut tengok some of Muslims selumber try noodle tu tanpa usul periksa the ingredients!! Sah-sah ada encik khinzir dalam tu. Kalau aku tak duduk di sana lama, aku pun tak berapa kisah, tapi sebab dah terbiasa sebelum beli makanan cek dulu ingredients, so aku pun cek la noodle tu. Sebab they dont even care about muslim kan. So apa-apa pn cek dulu. Kat Malaysia pun rasanya most of the food manufacturers bukan muslim kan. They dont care kita muslim ka apa. Dont ever try imported food sebelum cek dulu ingredient!

Empire tu kesimpulannya takla best sangat. Then terus ajak hubby dinner di Sakae Sushi. Tapi bukan di Empire. Kami ke Sunway Pyramid sebab nak tengok wayang. Sejak kawin tak pernah tengok wayang haha. So, lepas dinner, terus layan robin Hood! Best! Walaupun terpaksa mendongak kat depan. Ok, sebelum ni selalu kutuk Japs restaurant kat Malaysia tak sedap, esp sushi king. Kalau nak try Japs food yang takla mahal sangat, berpatutan, i suggest Sakae Sushi! Sushi di situ sangat fresh! I evend tried Hotate. Fuh ok la, teringat sushi kat sana, terubat rindu nak makan makanan Jepun. One more thing, senang nak order sebab semua computarized. So happy sebab hubby pun suka Japs food. So kami selalu la lepak di situ. Seminggu sekali mesti akan ke sana. Pokai jugaklah haha.

my all time favourite sushi!

the convenient service

Oklah, nak mandi-mandi, siap-siap tunggu hubby balik!till then ya...salam!

all rematched
shoes : Katherine Hamnett London



p/s : i know im not perfect. just sharing. :)

2 comments:

ZAFIRAH HANIS said...

syoknya hidup anda... hari2 bahagia! hehe

aiko kato said...

dart...semakin berseri2 no...;))

 

Blog Template by YummyLolly.com