4/6/12

susu ibu aurat?

huihhh bab bab aurat ni sensitif kan...bukan nak bercakap pasal aurat sangat sebab diri sendiri pun tak lengkap. The point is tak ker bodoh ka ada orang tanya ustaz "Adakah susu ibu ni aurat ustaz?Sebab saya tengok ramai yang dok letak gambar susu sendiri dalam group ni.." macam tu la lebih kurang. ha ha. bangang. ni la aku pon tatau nak cakap apa kat orang yang tanya ustaz ni. Kau jeles kah? Tak payah la nak besar-besarkan perkara ni sampai kena pi tanya ustaz bagai. Tak payah tanya pun dah tau aurat ka dak. Ustaz tu pun cakap memang bukan aurat. Actually, bila fikir balik apakah sebenarnya yang terbuku dalam hati orang yang tanya soalan ni?

Dart tak pernah nak rasa jaki ka kalau mommies yang post gambar susu diorang, sebab bagi dart itu hak dia. Biaq la kan. Dart rasa teruja nak jadi macam diorang adalah! Dart pun pernah sekali ja bubuh gambaq my ebm(tapi kat group tak pernah la lagi kan), tapi seriously sebab benda yang kita nak sangat-sangat, benda yang kita usahakan susah-payah ambil masa 2 bulan jugak, anak pertama misi fail pulak tu, mesti la syok habis kan. Kita yang setakat boleh tengok-aja-lah ni takpa la, jadikan inspirasi atau biaq la dia nak syok sendiri haha.  

For me, kalau kita syok sendiri nak post, keep on posting untuk bagi orang lain inspired/motivated sebab i feel inspired tengok gambar-gambar ebm orang lain. Lepas tengok gambar tu, dah pi tengok benda lain. Tak payah buat dosa nak kata orang bangga dengan diri sendiri ka. My opinion lah. Wallahualam.

p/s: Tak leh terima btoi.


4 comments:

ZihaN ZamberI said...

..hi mummy dart...lame x post entry!!...yep me too,..I'm inspired by this people too. I dont mind at all...jgn sampai nampak tetek dah la..tu baru aurat!..hehehe

cholo cholo said...

sorry to interrupt,actually soalan sy takde kena mengena dgn topik nih..just nak tanya pasal tshirt anime uniqlo collections yg korang pernah post kat blog sonbognicorner boutique..ada lagi tak dalam simpanan?berminat nak beli...
regards

zeliabeegood said...

setuju dart! hehehe and bukan tuk post psl ebm saja ka apa..post anything pon lantaklah x kisah..hak masing2..btui ckp hg lepas baca p buat benda lain! hahaha

namasayatihah said...

come to think back...rasa mcm xpercaya dart da ade 2 kids..it still feels like yesterday dart msh in toyohashi, msh anak dara...hehe..

err..sory lari topic..;D

 

Blog Template by YummyLolly.com