3/23/09

50% suka 50% duka

dear blog,

sudah lebih seminggu aku tak menghadap "pc" untuk buang masa aku menulis. From today, I'm back to basic. Cuti sebulan lebih tak habis, ada lagi 2 minggu untuk aku habiskan. Gila. Taktau nak buat apa. Ntah kenapa aku kedekut sangat untuk berjoli sekarang. Rasa "sayang" kat duit makin bertambah. Tak macam dulu. Joli sana-sini. Duit mengalir macam air.

50% suka :
  • Suka family datang melawat aku selama 10 hari. Rasa rindu hilang sikit, in fact aku rasa, aku yang balik ke Malaysia. Hari-hari makan mewah, tak payah fikir duit tak cukup, rasa selamat bila ada family di sisi. Memang tak payah fikir apa-apa.
  • Suka bila Mama dan Papa offer nak belikan aku baju-baju yang sudah lama aku tak sentuh. Terasa nikmat "shopping" bila ada family. Yang paling aku gembira, Mama hadiahkan aku suit untuk aku pakai masa Career Fair bulan 5 nant. Thank you so much!!
  • Suka bila Mama bagi duit poket. Bukan aku yang mintak, tapi Mama aku cakap selagi aku tak kerja, duit poket dia akan bagi. heeee~
  • Suka yang paling berharga, aku dah cek result exam final tempoh hari. Semua lepas. So, masuk tahun baru aku hanya perlu ke 1 kelas dalam setahun. Bayangkan betapa rilex nya aku nanti. Yohooooo! Berkat doa mama.
50% duka:
  • Family aku tinggalkan tanah Jepun. Tinggalkan aku hidup berdikari di sini. Sungguh hiba.

Alhamdulillah, tak terbalas budi family terhadap aku. Aku hanya perlu menjadi anak yang baik. Aku akan cuba.

6 comments:

Hafizah said...

1 kelas ja in final year? lain2 masa hang untuk buat project ka? awat aku kena pi 8 kelas...project lagi. :( anyway ni macam 80% suka 20% duka ja...hehe

dartdadada said...

duka satu benda tu 50%.byk tu.haha kelas tinggal satu.lain tinggal final year project ja.kira tak yah nk ada exam2 dah la.

zhrh said...

aku pn dah homesickoooo

dartdadada said...

wey hg dok msia atleast jumpak org2 malaysia tiap2 hari dengan jumlah yg ramai.hehe

Lalang said...

papa kata "jgn dok rilek sgt dok ingat masa byk, nnt x bt keja dgn cemerlang. lg byk masa ptut dpt hasil kerja yg sgt baik. selamat belajar, km doa supaya cepat habis nak bg kawen!"(hahaha ni ayat depa nii :p)

dartdadada said...

yo la yo la...mmg tk rilek dh pon..tu masa tak pi research lg..la dah masuk research rasa cam tk rilek jaaa urghhh

 

Blog Template by YummyLolly.com