4/25/09

strawberry bangang ka?

Siang tadi, entah kenapa Univ Nagoya join venture dengan univ aku under Kelab Umno Bahagian tengah Sejepun, buat aktiviti strawberry picking, aktiviti paling bangang skali yang aku pernah join. Bukan apa, bangang disebabkan dah tau hujan nak turun, kami tetap teruskan aktiviti ni. Aku tak faham sebab musabab kenapa mesti hari ni jugak aktiviti tu kena berjalan. Seminggu sebelum ni padahal dah tau akan hujan. Esok takbleh postpone ka??"Esok dijangkakan akan hujan...."(E-Mail aktiviti).
:
:
Hujan lebat, ditambahkan plak angin sepoi bahasa tahap ke ribut taufan sampai payung aku guna patah 12, hancur terus!Last-last tak payah berpayung. Sama-sama menikmati hujan yang makin lebat taktau bila nak berhenti seperti dalam love scene cerita Indonesia(Cerita Ada Kamu Aku Ada best wo). Malangnya hero Andhika takda nak dicium. Huh! Makan tengah hari sambil terketar-ketar menahan sejuk, seperti merempat, bukan di dalam kereta(makan dalam kereta lagi best) di Taman Tulip yang pernah aku dan housemates aku bercanda. Kosong, takda orang bangang nak keluar jalan-jalan time hujan lebat, sebab tu aku rasa bangang keluar hari ni. 
:
:
Apa aku dapat?Dapat sakit kepala, badan panas hampir nak demam. Tidur straight selepas mandi petang tadi, bangun dan blogging sambil perut berbunyi..."Lapaqnya....."
:
:
buang duit 1000 yen(rm 40) makan 4 ketul strawberry


9 comments:

azmingrayscale said...

aku nampak byk jer...kenapa pat ketul jer? bahagi bahagi ka?...kiki...they suppose to change the aktivi kutip strawberry > aktiviti mandi hujan or > aktiviti kutip strawberry dlm hujan.

dartdadada said...

aku kumpol jadi model aku. Yang aku makan 4 ketul ja. hehe

Diba Rosli said...

leh tahan bangang gak aa,kitaorg bajet nk g tgk tulip pon ends up atas katel je pas tgk tade sign nk stop pon ujan td.

dartdadada said...

bangang bangang!

SanbongiCorner said...

bangang gila!aku sakit kepala,kerja banyak nk dibuat,hakhak..tapi kata zaza,"kitto ii koto ga aru",aku baru prasan ada ii koto,jumpa sedara aku nama ezzra!hak hak..ko nyer ii koto,cube pk2,kot2 ada,naik caldina ke..haahahah

an hamzah said...

hahah btol la ckp dib..
aku tgk tulip lam mimpi je~~
ujan mcm kt mesia plak skang haaa

zafirah alias said...

laaa. awat macam tu. haha

zhrh said...

mahainya strawberi tu...

dartdadada said...

buleh tahan!

 

Blog Template by YummyLolly.com