4/7/09

Terima Kasih JEPUN!

Pagi tadi, sejurus selepas aku sampai di LAB research, budak research mate , Ayumi bagitau pasal satu surat berwarna PINK ni. Dia cakap kerajaan Jepun bagi duit kat semua orang Jepun. Dia tanya aku dapat ka tak, aku cakap tak sampai pun surat ka apa. Sorang mamat Jepun ni pulak dok berangan nak beli Digi Cam la macam-macam. Ya, aku pasrah aku ni hanyalah orang luar. Bukan Orang jepun pun. So tak kisah la dapat ka tak dapat.

Bila aku sampai rumah, cek peti surat, zasssssss. Sampul surat kaler PINK ada dalam peti. Lantas aku bukak sampul surat tak sempat masuk rumah lagi. Yes! Aku pun dapat duit. Nak tau berapa? 12000¥. Kalau convert to RM dalam 429.925 rm. Banyak tuh!! Terima Kasih la orang Jepun. Baik la pulak korang. haha Padahal aku Health Insurance pun terketar-ketar nak bayar. Punyalah taknak habis duit ke arah tu. Baik aku beli baju.

White t-shirt : Bought at Summersonic 06(SUNSHOT band merch)
red thick cardigan : somewhere from bundle shop
green pants : Levi's skinny

9 comments:

shah_ila said...

yea..dapat gak..bagus btul bg duit kt kite kn??heee

Liyana Safra Zaabar said...

duit ape ni? nak nak gak!

zhrh said...

dok tak dok dapat duit...ni baru betoi2 duit turun dari langit! hahaha

me^love said...

perh..bestnye...
kite dok m'sia ape pn tak dpt...
dpt tpu je oleh pemimipin negara..huhu..

dartdadada said...

duit subsidi kerajaan jpn.ntah tiba-tiba ja jpn ni ada apa apa ka haih!

dartdadada said...

dpt2. pi la claim duit subsidi rebat kereta tu hahak

dilla said...

oh smartnya outfit kali ni.wah rm400 byk tu..cpt pi beli oven hello kitty :p

Diloz said...

aku tak dapat lagi.
sampul surat kaler biru kata budak2 yang dah dapat kat sini.
nak kena serang shiyakusho neh!

dartdadada said...

haha nasib aa..aku dpt!yey!

 

Blog Template by YummyLolly.com