9/13/09

kenapa hatiku kering ?

Entah kenapa aku.....

- susah nak rasa sedih, hiba, pilu, bila nak masuk hari raya?
- tak rasa seih bila dengar lagu raya? In fact tak suka sangat lagu raya?
- tak sedih langsung bila naik flight travel jauh-jauh untuk balik ke Jepun?
- tak sedih bila parents aku tak pernah mengambil dan menghantar aku di KLIA?
- susah nak menangis bila sedih, kecuali tengok cerita jepun bangang suka buat 感動 lebih-lebih?
- senang nak adapt suasana baru, tak banyak kerenah dengan suasana yang lama?
- susah nak pulun-pulun merindui masakan di Malaysia padahal aku tau makanan malaysia memang heaven?
- tak berperasaan?
- tak penah mengeluh dengan keadaan mak bapak aku yang sangat bz?



Aku memang rindu Malaysia. In fact aku sangat rapat dengan family. Dengan papa pun aku boleh manja-manja tidur atas riba dia lagi sampai sekarang sambil papa belai rambu aku masa tengok tv. Kami selamber landing atas katil mama papa ramai-ramai bersesak-sesak sambil bercerita about anything! Tapi rindu aku macam bukan di tahap yang sangat tinggi. Bila rasa rindu, hatiku selalu terdetik, "takpa, sabaq ja la. takpa, takpa, takpa." Mama selalu cakap aku sangat tabah dan strong. Betul ka? But she knows me well more than i know myself. Kenapa aku sangat fleksibel? Kenapa aku tak merasa perasaan ni macam orang lain? Adakah aku diajar oleh mak bapak aku untuk menjadi orang yang redha pada setiap masa? Aku taknak sampai suatu hari bila orang tersayang aku takda pun aku sangat cepat redha dengan keadaan...

p/s: tumpang gembira tengok member sedih dan hiba dengar lagu raya.....

10 comments:

Atishoo86 said...

hang mcm kakak aku kot dart. xtaula kalo dia cdeih pon dia xtjk pasaan ka... saikin semenjak mengandung n ada anak br nmpak dia lembut2 ati n berpasaan sket. agaknya kakak sulung cmtuh kot... huhuhu

Atishoo86 said...

which is totally hantai dgn aku. aku tgk auditon american idol pon aku menangis kalo depa dapat. hahaha

dartdadada said...

maybe kot. hati kering org kata. bestnya tgk org yg boleh menangis bila terasa nk nangis......

marumaruchan said...

same la kite~
skang takde mood nak raye nih!!
hati ku kering macam ikan kering..
seb bek xbusuk je...
ahahaha..

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg lepak kt blog gua.Rilek rilek.

kew_chop said...

sabaq sabaq, nanti anda jadi seorang ibu kena la penangan semua perasaan tu..

haniekunie said...

satu - jangan bersedih, la tahzan

dua - hari raya adala hari tuk bergembira

http://al-qayyim.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1041&Itemid=65

tiga - biasalah kalau tak rasa sedih tu.. sama ja.. tapi kalau tgk penderitaan orang mungkin akan lebih sedih..

empat - mesti mak bapak kita pun tak nak tengok kita sedih2..
buat apa.. buat rugi ayaq mata ja..

finally - tapi kalau tengok cerita memang tak leh tahan.. ngobak tersedu-sedan..

Mahya Diyana Ibrahim said...

takpa kami hantaq baju raya dah! wahahaha

Hafizah said...

totally opposite from aku. aku dulu asal stress ja nangis homesick horror tapi x plak aku mengadu dkt parents aku takut depa risau. pastu asal nak balik london mesti klia tu banjir. hahaha.

zafirah alias said...

selamat hari raya dart!

 

Blog Template by YummyLolly.com