10/31/09

gyaru makeup for girls with shawl

Yana mintak aku try makeupkan "gyaru" style for her. And here's the result. Not bad Yana! Gyaru makeup sesuai untuk orang yang bermata sepet, mata bulat pun boleh cuma orang yang matanya kecil lagi boost up untuk nampak comel ha ha. For me, kalau orang yang pakai tudung, memang dah cantik, tapi bila tambah dengan sentuhan sikit makeup, memang perfect for me! So here's the result! Cute macam doll!

i loiiiike!!

note:for base, she's used hers. Bobbi brown toner, Bobbi Brown base, Shiseido Intergrate base, Shiseido Maquillage foundation, intergrate concealer, maquillage powder, maquillage highlighter and lastly bobbi brown skin highlighter.

Semakin hari semakin saya suka kerja-kerja mak andam...One day nak lah amik kelas makeup, jadi makeup artist tak payah jadi engineer. ha ha. Lagipun, boleh mix dengan Japanese makeup yang sangat comel.

Nak tau simple makeup? For me, part yang paling penting, skin tone. Kalau kulit muka punya tone dah sekata, tak pakai foundation pun ok. Tapi kalau mata lebam(eyebag), jerawat, freckles, sin tone tak sama better pakai base with base makeup, foundation dan lepas tu concealer , lastly with loose powder/compact untuk menampakkan kulit muka sekata. Then letaklah eye shadow, eye liner, blusher, sedikit lipstick with gloss dan siap! Untuk orang yang suka natural look, better dont do all sorts of contouring. Sebab bila makeup sikit pon dah menampakkan muka jadi lain daripada asal. So better not!

This long skirt is from our boutique. Ada 2 helai. Sapa nak bolehlah bagitau cik yana atau saya. Promot promot! hehehhhehe

6 comments:

Liyana Safra Zaabar said...

wah.trase gleme la wahai org bilik sbelah!! hahaha...sankyu~ go go mak andam wanna be :p

Fatin Liyana said...

kak dart!
cntiknye kak yana~
kak dart ni power la bab2 make up ni =)
hehe nak jgk! kak dart buat a tok atin jgkk hee

p/s to kak yana : atin rasa kak yana kalo make up gyaru for ur wedding pon mesti nmpak fabs gler!

haniekunie said...

very nice la haidar! i'll try it!

Nur Izzaty said...

why don't kak dart bwat due keje dlm satu mase.
engineer + make up artist! :):)
engineer tu ambition,
make up artist tu minat!
ur touch sgt hebat. suke tgk! weee (^o^)

aiko kato said...

dart..serius la...nk book jd mak andam boleh tak??hehe..btw..ur wedding nti no need pgl mak andam la..make up sendiri la..hee~

dilla kamal said...

commei gila! raya tahun dpn bleh la lari pi rmh angah sat pagi raya soh angah tlg mekapkan hahaha

 

Blog Template by YummyLolly.com