1/15/10

poppin' sweet ; tribute to jillstuart

Jill Stuart 5th anniversary mag



Simple. What we have to use are pink eye liner, dark purple eye liner, false eyelashes(pendek), blusher, pink lipstick & reddish lip gloss. Point untuk nampak "cute", sweet, blusher that is! tengoklah instruction kat atas tu, gambar pun dah boleh faham. Lebih kurang sapu di smua bagahian cheek, akan terserlah kecomelan. Selalunya blusher kita pakai di atas tulang pipi kan..tapi kalau terasa nak ubah style, more cuter to be, try apply blusher macam kat gambar that i've posted.

tak nampak la pakai camera murah.

Lighting pun teruk!1000kali try pun tak nampak blusher yang dah disapu. Habis tebal aku calit tadi haih.

crayon eye liner by shiseido intergrate, pink blusher by shiseido majorlica, and pink eye shadow!

i didn't use things that 've listed up there, sebab takda eye liner colour lain selain hitam dan brown. Then malas jugak pakai bulu mata palsu. So, i've made some changes, apply dark purple crayon eye liner, then apply dark pink eye shadow. Tak banyak, just atas eye line sahaja. Senang!

ha, hp camera jugak nampak pipi pink ku.
Sayang samsung. Tapi senget leher la nak dapat shot betul. memang fail langsung.
selamat mencuba!aceh.

i want this!

4 comments:

cujen said...

hoho..ko nye blog ni selalu nak wat aku try mende2 mekap nie.. tp kalau wat blusher cam tu dah rope badut kot

Lynda Kamal said...

owh darling, awak dah cukup cantik, tak perlu make-up but thanks for the lovely info.

Atishoo86 said...

dart, aku pon dok craving for those blushers! tp mahai! demo casing jill stuart suma cantek2!

dartdadada said...

cujen : takla...kalau pakai kena cara, i think we wouldnt look like baduts!donnnts!

sis lynda : hehe thanks...tak la cantik mcm u...

aisha : kan kan kan!mahalllll. design dia lawa gel!

 

Blog Template by YummyLolly.com