3/14/10

i love pretty things!

Walaupun dalam kehidupan seharian sangatlah selebet, tetapi aku tetap sukakan kepada kecantikan. Pretty clothes, pretty hairstyles, pretty makeups, pretty restaurants, pretty food, pretty friends..eheh. Kalau nampak benda cantik saja sejuk mata memandang. Berbeza bila kita makan kat luar pakai selebet, dengan apabila kita bersiap bagai dan ke kedai makan yang cantik with pretty girlfriends kan? Akan terasa seperti how meaningful and precious the day to me.

Oh, cakap pasal pretty things, me and my toyohashi girls(univ aku pompuan minority), spend a night together gossiping while having pretty dinner @BALI HAI restaurant which serves Asian Cuisine. Orang jepun memang sukakan makanan asia tenggara dan juga percutian dia pantai-pantai cantik di Asia tenggara, jadi kita haruslah menjaga kebersihan pantai kita yang orang luar suka sangat tu! Jangan main buang ja sampah merata-rata!(selingan)

Kami makan BALI SET course, served ala carte, yang sakit hatinya, nasi goreng sampai last skali. Yang ni memang tak boleh terima. Awal-awal salad bagai, dah serupa kambing dah. Then datang vietnamese popia, telur goreng sodap, tempura udang with mayonese, dim sum, tomyam(sampai dulu dari nasi, depa nak suruh minum tomyam dulu pastu baru pekena nasi), haih nasib baik sedap.

salad, nampak kecik tapi...

vietnamese popia

egg with seafood

prawn mayonese

tomyam-kun! sedikit cair ya di situ.

Sambil makan sambil menyembang gelak-gelak macam orang gila sampai ramai orang memandang slek. Tapi kami kisah apa. Asalkan we had fun!

uya tak bosan ka dok jepun lama-lama?(7 years)
bf kat sini memang la syok habis!eheh

tembak zaza

dah baik.

Dan bila zaza bawak keluar lense mata ikannya, aku terus naik gila hahahaha. Wey memang lah. Fish eye lense memang untuk ambil gambar gila-gila sahaja hihihi.


i'm lovin it!

cubaan masuk ke dalam lense. tapi tidak berjaya.

say cheese!!

Ok dah banyak sangat post gambar, credit to zaza. Aku memang la nak slr cam, tapi kedudukan kewangan yang tak berapa memberangsakan akibat banyak sangat beli handbag. So padan muka. Takpa kesimpulannya, kami sangat suka hati sebab boleh perasan cantik sorang-sorang. Perasan ja lah. 3 jam lebih jugaklah bertapa kat dalam kedai gelap tu.

Ok, mari tukar topik. Nak cerita pasal hairstyle dan makeup pulak. Makeup macam biasalah, simple choco, sebab ada sedikit baju orange, aku pakai NYX lipstick smacking fun colors(LSS 507-orange/reddish), credit to Aisha!!! Dia memang kaya makeup, and dapat NYX lipstick tu pon sebab belas kasehan beliau beli terlebih from US heee. Serius. Sangatlah cantik colour from this brand. Aku bagi 9stars upon 10, tak berbau, moisture. Kalah lipstick chanel yang aku pakai. (chanel nya lipstick agak berbau ya, bau kurang enak)Tapi 1 point kurang sebab cepat luntur. Lepas makan bila tengok bibir dah tak merah macam awal-awal pakai hehe. Tapi untuk point colour, texture memang mantap!

the left one.

contoh. crop sudeh.

Hairstyle pulak, aku memang boring dengan rambut gaya biasa. Kalau nak special mesti aku akan nak main-main ubah sana sini. So, I've chosen this style.


senang ja nak buat

tara!
(before makeup)
Kotak kat belakang tu boleh tahan merosakkan pemandangan.

ok. dah habis.

pose depan kedai.

how about my new pants? serius boring dengan jeans.
handbag : mama's vintage bag(Pelco)
pants : The Bad and Beautiful
others : rematched

till then, bye!


4 comments:

d i b d i b a d i b a h said...

ohhooo pants tu sgt masyuk with ur cardigan/jacket!

cujen said...

beb, sangat cantik itu pant ok... kasut iu jugak... yuhuuu...comel2...suka ^_^..

bila sampai mesia...? nnt nak hair kit tu..

tq tau tolong belikan.. :-)

ummi nasir said...

totally stunning la yang ur outfit..lawa gler..heheh

ashieBee said...

i like the outfit! :)

 

Blog Template by YummyLolly.com