10/29/10

Mothercare freak!

Eh bukan aku!!! Aku pun baru nak berjinak-jinak dengan brand untuk para ibuan. Selepas ikat perut(entri lepas), kami terus ke Ampang melawat hubby's cousin yang baru beranak. Dilla and Nuar, diorang ni sebelum dapat baby memang gila barang baby, beli sikit-sikit, mostly barang baby dia beli kat Mothercare. Baby Nuar n Dilla nama Amira MICHELLE gitu. Comel sangat, masa keluar ke doniawi ni 2.5 kilos ja. Senang Dilla cakap nak beranak kat baby dia. Alhamdulillah. Dilla cakap, dia naik 20 kilo lebih. mak aih...Depends orang la kan, biras aku plak nak 12 kilos ja masa baby 1st. Aku ni dah nak dekat 20 kilo jugak la naik badan. hehe.

So berbalik kepada cerita Mothercare, barang kat kedai dia comel-comel belaka..Harga pun boleh tahan "comel". Tapi memang cute la kalau boleh dapat semua barang from that brand. Dilla n Anuar memang futuristik..Katil untuk anak bila dah besar, closet besar gedabak semua dah siap beli kat IKEA! Adoi...aku dengan hubby ni terkontang-kanting lagi, tak pa la, masing-masing cara. Mungkin masa kami lambat sikit untuk stabil. We just have to wait. Kat Mothercare, baju untuk newborn(3 helai) yang comel-comel harga dalam rm100 lebih. Ada yang 7 helai rm 100 lebih. Banyak harga dalam 100 lebih la untuk general punya barang. Jangan la cakap pasal stroller or breast pump, yang tu dah sah-sah harga beribu. 

heeeee~
Dilla dah pandai menyesuaikan diri dengan her baby!
hope i will be like her too soon.

how sweet baby amira's cot
Mostly barang-barang from mothercare yawww.
Nak jugak decorate cantik-cantik for my baby tapi mummy Dart tatau nak duduk mana lagi lepas baby lahir. 

This closet from IKEA is damn HUGE!!

Comel baju-baju baby gantung macam tu kan!
And all the accecories ditempatkan di tempat khas yang disediakan; Toiletries, baby cap, bip, socks!
but caution : Diorang pesan jangn beli baju yang takda butang kat depan sebab nanti susah nak pakaikan kat newborn baby. Ok noted!

amik barakah kat kepala baby michelle sikit!!

Oh by the way, lepas melawat baby michelle, ada suatu hari kami ke Subang Parade, mothercare boutique ada situ, so we dropped by and beli this baby all we know liquid talc for baby dalam perut ni. Seriusly bau dia sedapppppppppppp. Bau baby lah! Yang boleh beli pun sebab mummy Dart try pakai masa kat rumah Nuar aritu. Diorang ni pakai satu set toiletries mothercare for baby michelle. So, harga untuk satu botol RM 22.



And the last thing, ni dapat newborn baby cap from Alang!! dah bertambah dah barang baby sedikit demi sedikit. Thank youuuu!! Cute macam nak gigit ja semua benda cute2. Belum anak betul keluaq lagi!ha ha.

2 comments:

lumpkins said...

waaa...gerammnya that closet from ikea...how does it feel dart another 2 months to go?

nur hidayah isa said...

comel nye closet ikea tu...baju2 baby tu pon comel jugak....bila baby nk lahir?

 

Blog Template by YummyLolly.com