12/20/10

hamil tanpa suami di sisi

Oh only God knows how does it feel bila terpaksa berjauhan dengan si suami.
Tambah-tambah terpaksa berhadapan dengan kehamilan di trimester terakhir seorang diri. Dart tinggal di Ipoh tanpa suami yang tak pernah jemu menjaga Dart dari awal hamil sampailah 8 bulan usia kandungan kami. Kami terpaksa menjadi WEEKEND COUPLE tak pasal-pasal eheh. Setiap hujung minggu, hubby akan naik train express 2jam from KL to Ipoh. Then balik semula ke KL pagi isnin. Macam tu lah jadinya rutin kami. Bukan apa, kesiankan si hubby, travelling is not FUN, tambah-tambah setiap minggu kan. Kadang-kadang terasa juga nak berehat bersantai taknak ke mana-mana time weekend. 

Rindu lepak-lepak santai tengok tv dengan hubby lepas dinner. Rindu holding hands berjalan-jalan di taman. Rindu massage hubby nak gerak dia bangun tidor(hubby manja kena massage mata dia heee). Rindu outing beli barang basah untuk masak. Rindu masak sama-sama dengan hubby. Hubby akan tolong basuh pinggan, kemas dapur lepas dinner. Rindu solat berjemaah sama-sama. Rindu makan aiskrim sama-sama. Hubby layan aja Dart nak makan apa. Rindu being together all the time walaupun hubby balik lambat from work. Rindu hubby akan massage kalau lenguh-lenguh badan. Rinduuuuuuuuu. But carrying his lil jr. making me stronger.  Dart akan tunggu masa supaya kami tak akan jauh lagi. But i just have to wait. Mungkin setahun. Mungkin bertahun-tahun. sigh.

irreplacable.

Only 2 more weeks to go!
Nothing much to report on the baby front-- they're big, I'm big. So yeah, I'm here big as a house in a holding pattern just waiting for those first contractions (not the fake ones!) to let me know it's show time! Hopefully, I've done some reading up on labor and birth so I'll be ready when it hits.

5 comments:

Liyana Safra Zaabar said...

tu ah, susah berjauhan bila dah kawin ni,fighto!

NURNADHIRAH RAFIAH IDRUS said...

huhuhu..brjauhan tp dekat dihati

Call me apples,call me dia.. said...

Be strong gal..know what u been thru..

adi said...

been there.mmg sedey,i understand sgtt..huhu..akak berjauhan ngan hubby since 2nd trimester sampaila anak umur 2 bulan.hubby in japan for training that time and i even bersalin alone at taiping hospital.huhu..takpe be strong..what ever it is...always know that he will be there for you,pray for you.. insyallh Allah knows best.Take care.betul ckp nadirah tu jauh di mata dekat di hati.

adi said...

been there.mmg sedey,i understand sgtt..huhu..akak berjauhan ngan hubby since 2nd trimester sampaila anak umur 2 bulan.hubby in japan for training that time and i even bersalin alone at taiping hospital.huhu..takpe be strong..what ever it is...always know that he will be there for you,pray for you.. insyallh Allah knows best.Take care.betul ckp nadirah tu jauh di mata dekat di hati.

 

Blog Template by YummyLolly.com