8/8/11

new baby

Just got a new handphone, hadiah from hubby n my mom. Handphone lama Samsung yang dibeli di Jepun dulu dah jahanam chargernya. Pastu handphone jepun ni taula, nak bawak balik Malaysia kena unlock, lepas unlock takleh nak MMS and browsing intenet pulak. Damn. Pastu bila dah rosak, barula terkapa-kapai nak kena beli handphone baru. Punyala sayang hp lama sampai charger longgar pun sanggup hold dengan getah yang ikat plastik atau yang orang buat main ZERO POINT tu! Sejak balik Malaysia tahun lepas, frankly speaking Dart dah tak pernah survey handphone. Sebab rasa cukupla pakai apa yang ada. Pastu bila dah rosak, panic, terus pinjam hp member seminggu sebab nak tunggu hubby balik weekend. 

Dan weekend lepas maka dapatlah handphone baru. Dah tak terasa excited ka apa sebab ini keperluan. Cuma cakap kat hubby nak yang camera elok(8Mpixel ke atas), tanak yang mahal sangat(below rm1k), tanak touch screen, tak perlu nak browse internet sebab internet broadband pakai banyak(yes, p1 wimax), Unifi lagi. So, malas nak menambahkan bil. Cukuplah sekadar dah ada ipod. Bila balik subang pakaila wireless sampai lebam. Bila p Greentown Mall, budak penjual suggest Sony Ericson Vivaz. Tapi terpaksa pilih amik touch screen which i not really like. Tapi tak apalah. Asalkan camera elok sebab kalau terlupa bawak kamera, boleh terus snap! HD video lagi. Kasi angkat! Thank you abang and mama!


Btw, Introducing Sony Ericson Vivaz.

my 1st pic ; with Hayyan
(gegar budak salesman tu tak pandai capture! tsk)

p/s:hpku paling lekeh dalam family. bahahaha. Termasuk adik. Taleh lawan galaxy s kamu! dang~

6 comments:

cujen said...

cepatnye rambut dart panjang

MadaM said...

sila potong rambut anda :) ngeeee lg lawa rambut pendek dart..

アヌム ちゃん said...

wah hp baru..best2 :) alaa gegar2 pun dua2 still comel^^

LYNDA KAMAL said...

Mommy dart, u hv the pregnancy glow. Cantiklah.

aiko kato said...

dart makin cantik!!n hayyan da besar la dia...;)

San Mei said...

jepunnyaa si Hayyan ituuu!!!

 

Blog Template by YummyLolly.com